Jsme savci a po zrození jsme závislí na mléce. Mělo by to být mléko naší matky, které sajeme z prsu, buněčně je nám příbuzné. Mléčná strava však může poškozovat některé orgány. Jedná se zejména o žlázy, což jsou reprodukční orgány, prsa, děloha, vaječníky a prostata. Nejhůře na mléko reaguje krevní skupina O. Ta mléko vůbec nestráví a pokud ho požívá, hromadí se v člověku hleny. Ty časem tvoří cysty, fibromy, myomy, nádory a rakovinu.
Mnoho lidí má po mléčné výživě zahleněné dýchací cesty, průdušky, ale i oblast středního mozku. Častým pitím mléka, se díky hromadění tuků začínají v ledvinách objevovat kameny. Další příčinou zvýšené konzumace mléka je odvápnění. Místo toho, aby jsme s z něj vápník přijímali, nás mléko odvápní. Projevuje se to artritidami a revmatismem.
Mléko ve sklenici]Problém je v tom, že naše potrava je zhusta rafinová (Rafinace je technologický postup, kterým se čistí vstupní surovina.), ochuzená o řadu důležitých látek a lidé proto hledají zdroje tuků, bílkovin, enzymů, vitaminů a bakterií pro trávení. A to si myslí, že nachází v mléčné stravě.
Dalším problémem je užívání sýrů, tavených, slaných, tvrdých, které se usazují okolo páteře, jater a ledvin. Tyto usazeniny rozpouští pivo, ale i nakvašená zelenina. Kde se produkuje mléčné kvašení, jako u zelí. Pokud si léta zvykáme na mléčnou stravu, buňky se jí přizpůsobí stejně jako psychika. A pokud chceme mléko vysadit, seženeme si zatím náhradu např. mléko sojové, nebo ovesné mléko.
Nepřehlédněte:
- Mléko a mléčné výrobky: Proč se jim nevyhýbat
- Kozí mléko
- Mléko a mléčné výrobky: proč je pravidelně zařadit na jídelníček