Category Archives: Čaje

Čajové seance našich vědem.

Příprava čaje Lapacho

Čaj Lapacho]Do litru vařící vody přidáme 1-2 vrchovaté lžíce lapacha a na mírném ohni povaříme přikryté 5 minut. Poté odstavíme a necháme ještě 15 minut louhovat. Čaj pijeme teplý nebo studený. Jeho chuť připomíná dubovou kůru ochucenou citronem. Má antivirové, antibakteriální, antimikrobiální, antimykotické a antiparazitické účinky. Harmonizuje meridián sleziny a tří zářičů. Lapacho červené obsahuje… Read More »

Bílý čaj II. díl: Správná příprava a ozdravné účinky

Konvice na čaj]Při louhování bílého čaje záleží na jeho odrůdě. Doba louhování je proměnlivá a odvíjí se druh od druhu. Některé čaje je dobré louhovat ani ne minutu, jiné potřebují k jeho správnému vylouhování až deset minut. Pokud nenajdete doporučenou dobu louhování na krabičce, zeptejte se třeba odborného prodejce. Je proto nejlepší kupovat bílý čaj, nebo… Read More »

Čaj rooibos

Čaj rooibos]V dnešní době je čím dál oblíbenější čaj rooibos. Je však nutné připomenout, že se nejedná o čaj, ale o nápoj připravovaný z listů a natě keře čajovníkovce kapského. „Pravý“ čaj se připravuje z listů čajovníku čínského. Rooibosu se v oblastech od Kapského města od dávných časů říkalo „horský čaj“. Samotný rooibos z této oblasti také pochází. Nizozemští přesídlenci… Read More »

Čajové sáčky: Použité je určitě nevyhazujte

Čajový sáček]Také děláte to, že po vylouhování čajového sáčku ho vyjmete a vyhodíte do koše? Přišlo vám někdy líto, že když si takto děláte čaj několikrát denně, tak sáčky v krabičce rychle mizí v koši? Máme pro vás pár nápadů jak použité čajové sáčky ještě využít. Budete se divit, jaké mají široké využití. Například pokud trpíte na… Read More »