Punč]Variant punče existují desítky. Základem je víno, destilát, cukr, ovoce a koření. Ředí se černým čajem, který dodá punči silnou, plnou chuť. Ovoce se kombinuje sušené s čerstvým, rozinky, brusinky nebo sušené švestky doplňují plátky citronu nebo pomeranče. Do jablečného punče můžete přidat k bílému vínu a moštu i kousky čerstvého jablka. Z koření se nejčastěji používá skořice, hřebíček, vanilka nebo zázvor. Úplně na závěr se přidává griotka, brandy, rum, calvados nebo whisky. Fantazii se meze nekladou, a u punče to platí dvojnásob.
Punč podávejte ve sklenicích z varného skla, aby vynikla jeho krásná barva, a ozdobte plátkem citronu či pomeranče.
Punč věštecký
1 l bílého vína, nejlépe Itálie
Sušené švestky, hrušky, rozinky, brusinky a 2 limetky. /po jedné hrstce od každého/
100% jablečná šťáva, skořice, hřebíček, pár zrnek anýzu, vanilka.
Toto vše svaříme jen lehce dohromady. Vaří se zhruba 1 minutu.
Když je svařeno přidáme 0,7 l Rumu. A sklenici griotky. Podle libosti při vaření osladíme. Punč by měl být sladký. Okouzlující , měl by rozdávat vášeň a vlévat do žil život.