Kuchař]Pokud vás pálí často žáha, či nadýmání, jde většinou o překyselený organismus. Tímto syndromem překyselení trpí dneska několik desítek tisíc lidí u nás. Za překyselením je i nesprávná výživa, stres, alkohol, mnoho kávy, mnoho cukru, nedostatečné žvýkání – hltání jídla ve spěchu, ale i jedy z poživatin, insekticidy, pesticidy, herbicidy, potravinové přísady, konzervační barvící přísady a chlór v pitné vodě. Tím, že se psychicky neuvolníme, tím zablokujeme i trávení a nastává kvašení. To podporuje hlavně cukr a sladké nápoje v našem jídelníčku.
A jaké jsou následky překyselení?
- Rakovina
- Srdeční problémy
- Obezita, cukrovka a kandida
- Oslabení imunity
- Poškození volnými radikály
- Předčasné stárnutí, stárnutí kůže a odumírání buněk
- Osteoporóza a artróza
- Nedostatek energie, únava a špatný spánek
- Problémy se střevy a trávením
Příčina okyselení těla tedy spočívá rovným dílem v našem jídelníčku, stresu a v metabolických procesech. Podle významných světových autorů totiž téměř není možno onemocnět, dokážeme – li udržet správnou zásadito – kyselou rovnováhu v organismu. Tudíž věřte, že vše máte ve vlastních rukou.
Prevence:
Vyhnout se cukrům, stresu, alkoholu, silné kávě, pozor na maso, nejíst polotovary, nepít a nejíst sladké nápoje, nejíst potraviny s obsahem barviva, takzvaných „éček“ a umělých látek, aroma apod. Jezte více ovoce, zeleniny a mléčných zakysaných výrobků.