Sushi]Mnoho z nás obdivuje štíhlé japonské ženy. Tuto dokonalou štíhlost přičítáme jejich národu a genům. Ale jak se zdá, jsme na omylu. Japonky totiž moc dobře víc, co jíst, aby byly zdravé a taky tak vypadaly. A co považují za nejzdravější jídla, která nám mohou pomoci vypadat tak dobře jako ony?
Jde o tradiční sushi, které obsahuje syrové ryby, a průměrně by lidé měli jíst ryby dvakrát týdně. Ryby jsou totiž bohaté na železo, mastné kyseliny, lehce stravitelné bílkoviny a mořské ryby obsahují i jód. Sushi se navíc dá kombinovat s mořskými řasami, které obsahují vitamín B12, vápník, draslík, hořčík i železo. Tyto řasy zpevňují pleť, vlasy i nehty.
I sója je zdravá. Obsahuje kvalitní tuky, bílkoviny, vlákninu, vysoký obsah vitamínů a co je dobré je, že neobsahuje žádný cholesterol. Sójové rostlinné proteiny vyplavují do těla kolagen, což znamená, že vrásky se dostaví později. Jíst bychom měli i rýži, která čistí střeva.
Je zdravé popíjet i zelený neslazený čaj, který nás chrání před volnými škodlivými radikály a má účinky ke zpomalení stárnutí.
Japonci také konzumují jídlo v menších porcích a nejen, že chtějí, aby jim jídlo výborně chutnalo, ale také, aby dobře vypadalo, proto se snaží přípravě jídla věnovat maximum pozornosti. Jídlo jedí pomalu a snaží se vychutnat si každé sousto. Japonci zkrátka dávají přednost kvalitě.
Když chtějí Japonky vypnout pleť, dají si na ni vaječný bílek a nechají ho zaschnout. Dalším trikem pro suchou pleť je olejíček z kamélie, který je v Japonsku velmi oblíbený.