Jídelníček pro Blížence
Ingredience: potřebujeme rýži, tu nejkvalitnější 1/2, skopové maso asi 500 g, bambusové výhonky, cibuli, česnek, zázvor čerstvý, kurkumu, nebo kari koření, 5 hřebíčků, pórek, papriku, sůl, trochu chili koření.
Jídelníček pro Blížence
Ingredience: potřebujeme rýži, tu nejkvalitnější 1/2, skopové maso asi 500 g, bambusové výhonky, cibuli, česnek, zázvor čerstvý, kurkumu, nebo kari koření, 5 hřebíčků, pórek, papriku, sůl, trochu chili koření.
Postup: Maso si nakrájíme na kousíčky, opečeme na troše olivového oleje s cibulí, přidáme česnek na kolečka, jemně podlijeme a dusíme doměkka, pak přidáme zázvor nastrouhaný, pokrájený pórek, bambus. Okořeníme, dobře promícháme přidáme rýži, na jeden hrnek rýže dva hrnky vody. A vše dobře promícháme a dáme do zapékací mísy péct do trouby na 200°C, na půl hodinky. Podáváme s zeleninovou oblohou, můžeme posypat kozím sýrem. Dobré chutnání, od přítele z Kuvajtu.