Melasa je cenný vedlejší produkt výroby třtinového cukru. Cukrová třtina je víceletá rostlina pěstovaná v tropech. Poté, co se z ní krystalizací získá cukr, zůstane melasa. Pomáhá při vysokém cholesterolu. Neutralizuje volné radikály, pomáhá při rakovinách, podporuje kosti a obsahuje minerály. Vitamíny a jiné složky, které nám prospívají. Třtinový extrakt je potravinou s významnými dietetickými vlastnostmi, spočívajícími především v obsahu lehce stravitelných cukrů – hroznového a ovocného.
Tyto sacharidy jsou významné mimo jiné tím, že působí příznivě na zažívání, neboť se v trávicím traktu rychle vstřebávají a nekvasí jako sacharóza. Tím se vyvarujeme i ryziku rozvoje plísní apod. Zároveň mají pozitivní význam při redukci tělesné váhy, krvetvorby, cévního řečiště, činnosti žláz s vnitřní sekrecí a úpravě dalších životně důležitých funkcí, které nebývají v běžné stravě obsaženy v dostačujícím množství.
Užívejte:
- při infarktu
- onemocnění srdce
- onemocnění kůže
- onemocnění kloubů
- poruchy trávení
- nervové potíže
- regeneraci tkání a hojení ran
- vysokém cholesterolu
- nádorovém ujení
- detoxikaci organismu