Hloh obecný]Záchrana kardiaků a všech, co mají problémy se srdcem a dýcháním. Hloh obecný, který teď s podzimem vytváří krásné červené bobule hložinky. Nám dává šanci, si hložinky uschovat a naložit. Hloh obsahuje triterpenové kyseliny a antokyany, dále flavonoidy, které působí na naše cévy a srdce, vitamíny C a B a další látky našemu tělu prospěšné. Hloh je výborný protože způsobuje prokrvení srdečního svalu, stabilizuje rytmus srdce, a zvyšuje aktivitu srdečního svalu. Kardiaci, před i po operacích, by ho měli pít pravidelně nejméně po dobu jednoho měsíce, lépe však po dobu tří měsíců. Říká se, že čaj z hlohu pomáhá i při hubnutí. Myslete na své srdce a připravte si podzimní kůru.
Čaj z Hlohu obechného
1 lžičku sušených listů a květů hlohu zalijeme 1 šálkem vroucí vody, nechte 15 minut louhovat, při zakrytém hrnku, aby výpary s účinnými látkami neutekli s párou. Pijte 2-3 šálky denně.
Kapky z Hlohu obechného
Do 1 litrové lahve dáme na čtvrt láhve červených utrhaných hložinek, zalijeme nejméně 40% pálenkou a louhujeme při pokojové teplotě 3 týdny. Denně užíváme po 40 kapkách hložinky a to ráno a večer. Nepoužívejte těsně před spaním, ale hodinku před tím minimálně. Kardiakům, doporučuji kapky ředit trochou čaje.
Odkazy: Hloh obecný – wikipedia.org