Venkovské pole]Mladý ječmen může být jedním ze způsobů, jak svému tělu můžete dopřát přírodní látky a napomoci tak svému zdraví. Mladý ječmen je totiž nositelem velkého množství antioxidantů, které jsou prevencí proti závažným onemocněním. Také obsahuje spoustu enzymů, které pomáhají ke správnému trávení.
V podstatě jde o zelený nápoj, který tělu dodává vitamíny a minerální látky. Aminokyseliny a stopové prvky jsou látky, které také napomáhají vašemu zdraví a ke správnému fungování lidského těla. Velký vliv má mladý ječmen na celkovou imunitu těla.
Ječmen, který se dnes hojně prodává, se sklízí, až když dosáhne optimální velikosti, což je 20-25 centimetrů. V tuto dobu totiž obsahuje nejvíce energie a živin. Po sklizni se poté zpracovává za nízkých teplot. Poté vzniká ječmen dvojího typu. Buď jde o sušenou rozemletou travinu, která se poté rozpouští ve vodě nebo se získává sušený džus.
Ječmen je také považován za nejhodnotnější potravinu a obsahuje 18 z 20 aminokyselin a navíc také 8 esenciálních, které si lidské tělo neumí vyrobit samo a musí je tak přijímat z potravy. Díky těmto látkám může naše tělo regenerovat své buňky.
Další látka, kterou ječmen obsahuje, je chlorofyl. Ten je důležitý zejména při růstu tkání a tvorbě červených krvinek. Zároveň chlorofyl také zabraňuje vstřebávání karcinogenních látek.
Většina potravin, které dnes běžně konzumujeme, překyseluje naše tělo. Takové prostředí je pak nejvhodnější pro vznik různých chorob a rozmnožování mikrobů a také plísní. Mladý ječmen napomáhá toto prostředí neutralizovat.