Přilepšení na zimu, aneb udělejme si sami

By | 11.03.2020

Povidla]Většina z nás je moc šikovných lidiček a ti co nejsou tohle zvládnou hravě. Máme tu sezónní ovoce, je dobré si ho zpracovat na doby, kdy vitamínů bude málo a okolo nás bude vládnout zima a meluzína. Proto již dnes, myslete na zítřek.
Povidla naší babičky z Orlických hor. Můžeme na to použít jakékoli ovoce, švestky, jablka, hrušky, bezinky. Očištěné, omyté, vypeckované plody, nebo nakrájené na kousky oloupané jablíčka, dáme okapat. Vložíme je do pekáče, nepodléváme a dáme do trouby, kterou dáme na 160°C. Po jedné hodině, zamícháme a to důkladně, aby se ovoce trochu více rozpeklo a znovu pečeme, vlastně rozvařujeme, protože si ovoce pustí šťávu, v které se potom bude dusit. Za další 1/2 hodinku znovu promícháme, zkontrolujeme zda se voda v pekáči vypekla, přidáme na 2 kg ovoce 1/2 kg cukru. Promícháváme občas, zkusíme zda povidla zhoustla, zda voda již tam skoro není. Pak naplníme teplé do sklenic, kde krátce zavaříme. Povidla jsou hotové, pokud je děláme v troubě, neprskají, nepřipalují se. A my máme výborné ovoce na palačinky i do buchet.

SMS Věštba
SMS Výklad / banner
Přečíst  Koriandr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..