Cannabis

CannabisV posledních pár letech je v čím dál větší oblibě kosmetika z konopí. Lidem zázračně léčí ekzémy, kožní problémy, akné, dodává vlasům výživu, pomáhá od bolesti kloubů, ale pomáhá i na mnohem horší a vážnější nemoci.

Začíná se tak stále více těšit oblibě zejména u seniorů, ale také maminek, pacientů s atopickým ekzémem, artrózou, Alzhaimerovou nebo Parkinsonovou nemocí.

Pokud si myslíte, že tito lidé v rámci léčby svých problémů musí kouřit marihuanu, tak jste vedle.

Konopí se dá využít i jinak než jako kuřivo a droga. Jde o rostlinu s velmi širokým a užitečným spektrem použití. Nejznámější jsou zejména tři druhy této rostliny a těmi jsou konopí seté, konopí indické a konopí rumištní. Právě konopí seté je nejvíce známé. Tento druh je určen pro výrobu vláken a oleje ze semínek a má velmi malý obsah psychoaktivních látek. Takové konopí indické se používá pro výrobu marihuany.

Konopí seté ale pochází ze střední Asie. Dnes i u nás nabývá na velké popularitě a je předmětem mnoha studií. Stále tak toto konopí bývá využíváno čím dál více. Má široké využité a to jak pro účely potravinářského, kosmetického tak i farmaceutického průmyslu. Pro tyto účely se používá především konopné semínko a konopný olej, který se z něj lisuje. Ač to mnoho lidí neví, v oleji ani v semínku nejsou obsaženy žádné omamné látky.

Cannabis je důležitá rostlina, která prospívá lidskému tělu hned z několika důvodů. Obsahuje vysoké množství výživných látek. Nejvíce obsahuje omega 3 a omega 6 mastné kyseliny. Semínko obsahuje také základní aminokyseliny, vitamíny a minerály.

Konopí seté úspěšně snižuje hladiny cholesterolu. Nejlepšího účinku zde má pravidelná konzumace konopného oleje a to díky obsahu mastných kyselin. Proto je olej vhodný pro pacienty, kteří se léčí s vysokým tlakem.

Olej z konopných semínek se hodí i pro péči o citlivou pokožku. Dokáže léčit atopický ekzém a lupénku, také mykózy a plísně. Výborný je také na poranění, kdy dokáže urychlit proces hojení ran. Vhodný je na ekzémy a akné.

Pokud budete konzumovat konopné semínko před konzumací alkoholu, dojde k jeho pomalejšímu vstřebávání, lépe se s jeho příjmem vyrovnáme a budeme pociťovat méně nepříjemných účinků.

Konopné semínko je také ideální, pokud se snažíte nabrat svalovou hmotu. Díky svému obsahu hořčíku také zabraňuje nepříjemným svalovým křečím.

Konopný olej se užívá také ke zmírnění zánětu dutiny ústní. Pomáhá na afty a opary.

Dnes je na výběr bezpočet druhů konopné kosmetiky, která je k dostání ve většině drogerií nebo lékárnách. Konopný olej je nejlepší zastudena lisovaný a konzumuje se samostatně nebo se používá do studené kuchyně.

Konopná semínka lze sehnat loupaná i neloupaná a vyrábí se z nich široké spektrum potravin, například těstoviny, semínka máčená v čokoládě, sušenky a další. Konopný olej i kosmetiku seženete i v prodejně zdravých potravin.

Konopné semínko obsahuje 25% proteinů, kde právě aminokyseliny tvoří základní složku stavební tkáně, dále 31% tuku a to právě již dříve řečené esenciální mastné kyseliny jako je omega 6 a omega 3. Tyto kyseliny si tělo nedokáže samo vytvořit a je proto více než vhodné konzumovat potraviny, které tělu tyto kyseliny dodají. Tyto kyseliny minimalizují záněty v organismu a brání degenerativním změnám buněk například rakovině. Konopné semínko v sobě skrývá také 34% sacharidů, hořčík, železo, vápník, fosfor, zinek a vitamíny A, B, C, D, E a K.

Konopný olej, který se vyrábí z konopného semínka, se používá ke klasické konzumaci nebo se přidává do kosmetických a masážních přípravků.

Pokud se konopný olej konzumuje, působí v těle antibakteriálně, regeneračně, zpomaluje procesy stárnutí a brání rozvoji rakovinných onemocnění. Má podobné účinky jako antibiotika a na řadu nemocí se používá jako podpůrná léčba.

Pokud se olej používá lokálně, pak působí protizánětlivě, regeneračně a antibakteriálně. Olej také podporuje hojení ran, otoků, popálenin, výborně působí na lupénku, ekzémy, akné, křečové žíly, bércové vředy, diabetické nohy a také na alergické reakce.

Konopný olej zpomaluje také procesy stárnutí kůže, pleť dokonale hydratuje, zvláčňuje a eliminuje tvorbu vrásek. Vlasům dodává lesk a nehtům tvrdost.

Olej je vhodný také na ztuhlé klouby, křeče a snižuje bolesti pohybového aparátů. Olej mívá zelenou barvu a je charakteristický svou jemnou vůní a chutí po oříškách. Neobsahuje psychoaktivní látky

Olej tuhne při malé teplotě a je lisovaný za studena, aby nezničil cenné látky, které obsahuje konopné semínko. Proto se olej nedoporučuje k tepelným úpravám pouze do studené kuchyně. Přidat ho lze do pomazánek, salátů i dezertů.

SMS Věštba
SMS Výklad / banner